Маслинови хлебчета

Дата: 15.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
100 мл олио
1 ч. л. суха мая
125 мл прясно мляко
1/4 ч. л. сол
за плънката:
250 г зелени маслини (без костилки)
4 печени червени чушки
1 връзка пресен лук
1/2 ч. л. сумак
2 щипки чили на прах
2 с. л. зехтин
яйце за намазване
семена нигела за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Маслинови хлебчетаБрашното се смесва със солта.
2
Маслинови хлебчета 2Маята се разтваря в затопленото мляко и когато шупне се налива към брашното, заедно с олиото.
3
Маслинови хлебчета 3Замесва се меко тесто и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.
4
Маслинови хлебчета 4Нарязаните наситно лук и чушки се запържват в зехтина.
5
Маслинови хлебчета 5Смесват се с накълцаните маслини, сумака и чилито.
6
Маслинови хлебчета 6Тестото се разточва на тънка кора и се изрязват големи кръгове.
7
Маслинови хлебчета 7Върху тях се разпределя маслиновата смес.
8
Маслинови хлебчета 8Краищата им се намазват с вода, прихлупват се и се притискат с пръсти, за да се залепят.
9
Маслинови хлебчета 9Зарявняват се с нож, подреждат се в тава с незалепващо покритие и се намазват с разбито яйце.
10
Маслинови хлебчета 10Поръсват се с нигела.
11
Маслинови хлебчета 11Пекат се около 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна.





Съвет:
Ако нямате нигела, може да използвате сусам, мак или мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Вкусни са , много и бързи .
6.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Мерити, маята може да не е шупнала, ако млякото е прегряло. Принципно, когато се използва суха мая не е задължително, тя да шупва предварително. Важно е тестото да втаса.
5.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Само не можах да разбера, защо сухата мая не ми шупна в млякото както пише в начина на приготвяне. Много вкусни се получиха, но солта на зелените маслини дойде в повече.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2014
Добавих малко кайма и замених сумака с чубрица и се получиха много добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта