Плоски хлебчета

Дата: 12.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
100 мл топла вода
200 г кисело мляко
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 с. л. морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Плоски хлебчетаМаята се разтваря в 100 мл топла вода заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Плоски хлебчета 2Киселото мляко се загрява леко и към него се сипва шупналата мая.
3
Плоски хлебчета 3Разбива се с телена бъркалка и малко по малко, при постоянно бъркане, се добавя брашното.
4
Плоски хлебчета 4Сипва се морската сол, замесва се меко и еластично тесто.
5
Плоски хлебчета 5Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
6
Плоски хлебчета 6Скарата се поставя в горната част на загрята на 250 градуса фурна, а върху нея се слага камък за пица да се загрее.
7
Плоски хлебчета 7Втасалото тесто се изважда върху плота, леко се притиска с ръце и се нарязва на 6 равни парчета.
8
Плоски хлебчета 8Всяко парче се притиска с ръце и се оформя на тънка питка, с диаметър 15–20 см.
9
Плоски хлебчета 9Надупчва се с вилица в средата, за да не се надига при печенето.
10
Плоски хлебчета 10Хлебчетата се пекат върху камъка около 7–8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта