Плоски хлебчета

Хрупкави и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
100 мл топла вода
200 г кисело мляко
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Плоски хлебчета
Маята се разтваря в 100 мл топла вода заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Плоски хлебчета 2
Киселото мляко се загрява леко и към него се сипва шупналата мая.
3
Плоски хлебчета 3
Разбива се с телена бъркалка и малко по малко, при постоянно бъркане, се добавя брашното.
4
Плоски хлебчета 4
Сипва се морската сол, замесва се меко и еластично тесто.
5
Плоски хлебчета 5
Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
6
Плоски хлебчета 6
Скарата се поставя в горната част на загрята на 250 градуса фурна, а върху нея се слага камък за пица да се загрее.
7
Плоски хлебчета 7
Втасалото тесто се изважда върху плота, леко се притиска с ръце и се нарязва на 6 равни парчета.
8
Плоски хлебчета 8
Всяко парче се притиска с ръце и се оформя на тънка питка, с диаметър 15–20 см.
9
Плоски хлебчета 9
Надупчва се с вилица в средата, за да не се надига при печенето.
10
Плоски хлебчета 10
Хлебчетата се пекат върху камъка около 7–8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: