Руло "Стефани"

Дата: 03.06.2014
Източник: jaliev
ТИТЛА: Чирак
Руло \
 
Необходими продукти:
за пълнежа:
650 г кайма (смес)
1 глава лук
1/2 връзка накълцан магданоз
3 бр. яйца, твърдо сварени
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
сол на вкус
за тестото:
450 г обикновено брашно
100 г силно бяло брашно, тип "Екстра"
75 г краве масло
1/2 ч. л. сол
100 г свинска мас
 

Начин на приготвяне:
1
Необходима ви е форма за хляб с размери 9х23 см (измерено в основата). Изрежете хартия за печене с ширината на формата и застелете дъното й, оставете краищата на листа да стърчат извън страните за по-лесно изваждане.
2
Първо направете плънката. Поставете всички продукти без яйцата в купа и разбъркайте добре с ръце. Опитайте малко за сол и подправки, ако е необходимо добавете още. След това оставете настрана.
3
За да направите тестото смесете двата вида брашно в купа, добавете маслото и стрийте с пръсти. Затоплете 200 мл вода заедно със солта и свинската мас в метален съд. Сместа е готова, когато е максимално близо до завиране. Излейте я върху брашното и разбъркайте с лъжица. След като се охлади малко, я прехвърлете върху равна набрашнена повърхност и замесете гладко тесто.
4
Работете колкото се може по-бързо, в противен случай тестото ще стане по-ронливо. Разточете 2/3 от него и го използвайте, за да покриете вече застланата с хартия форма, като оставите излишното тесто да стърчи отвън.
5
Поставете половината от месото във формата. Върху него поставете надлъжно едно до друго сварените цели яйца. Добавете останалата част от месото и притиснете надолу.
6
Намокрете стърчащите краища на тестото с вода, за да залепне. Разточете останалото тесто, за да направите капака. Поставете го върху формата. Притиснете с пръсти тестото към формата, за да се запечата тестото. Изрежете излишното тесто от ръба. Направете 2 дупки в капака, за да може парата да излиза през тях. Намажете с жълтък или навлажнете с вода.
7
Печете 30 минути без вентилатор в предварително загрята на 200 градуса фурна, след това печете още 30 минути на 180 градуса. Оставете да изстине напълно във формата.
8
За да извадите рулото от формата, го обърнете на едната страна и използвайте стърчащата хартия, за да го издърпате. Нарежете на дебели парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
Изглежда много апетитно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта