Медальони "Порчини"

Гост: Радослав Йорданов, готвач в "Гранд хотел София"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2005
Медальони
 
Необходими продукти:
210 г телешко бон филе
10 г масло
1 с. л. зехтин
1-2 щипки сушен трюфел
черен пипер и сол на вкус
150 г сирене "Гауда" (кашкавал)
100 мл готварска сметана
2 яйца
4 картофа
1 ябълка
2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
масло за намазняване
200 г глава целина
30 г масло
80 мл течна сметана
1 картоф
2 щипки сол
черен пипер на вкус
100 г замразени манатарки
80 мл сос "Демиглас" (телешки бульон)
1 с. л. зехтин
2-3 стръкчета див лук (пресен)
2-3 листа босилек
2-3 листа мента



Начин на приготвяне:
1
Медальони
Картофите и ябълката се нарязват на шайби и се нареждат в предварително намазнена йенска тава.
2
Медальони
Яйцата се разбиват в купичка. Готварската сметана се поръсва с индийско орехче, сол и черен пипер. Добавят се яйцата и се разбива.
3
Медальони
Нарязаните картофи и ябълка се заливат със сместа. Огретенът се пече около 20 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. След това отгоре се настъргва "Гауда" (или кашкавал) и се запича още 10 минути.
4
Медальони
Картофът и целината за пюрето се нарязват на кубчета и се пюрират заедно с разтопеното масло, течната сметана, солта и черния пипер.
5
Медальони
Месото се нарязва на медальони. Поръсват се със сол и черен пипер и се запържват в предварително загретите зехтин и масло.
6
Медальони
Гъбите се нарязват наситно. Запържват се в загретия зехтин, налива се телешкият "Демиглас". Лукът, ментата и босилекът се нарязват наситно и се добавят при гъбите.
7
Медальони
С метален пръстен се оформя порция от огретена. Поставя се в подходяща чиния заедно с няколко кенели от пюрето. Подреждат се телешките медальони, поливат се със соса и се поръсват със сушен трюфел. Сервира се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: