Медена торта с портокал

Дата: 14.01.2014
Източник: Ralitsa Slavcheva
ТИТЛА: Чирак
Медена торта с портокал
 
Необходими продукти:
за блатовете:
150 г течен мед
2 ч. ч. брашно
2 с. л. нишесте
2/3 ч. ч. захар
3 яйца
1/2 ч. л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с. л. портокалови корички
за крема:
500 г заквасена сметана
1/2 ч. ч. захар
500 г маскарпоне
за украса:
500 г захарен фондан

Начин на приготвяне:
1
Медът се разбива със захарта, солта и яйцата. Добавят се сухите съставки и се бърка до получаването на хомогенна смес. В намаслена тавичка поръсена с брашно се изсипва тестото и се пече за около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се покрива с алуминиево фолио и се пече за още 40 минути.
2
Докато блатовете изстинат, се приготвя кремът. Сметаната се разбива със захарта и маскарпонето. За предпочитане е кремът да е леко кисело, за да не е натрапчиво сладка тортата.
3
Изпеченият блат се разрязва на три, след което първият и вторият се мажат обилно с крема. Най-отгоре се поставя и третият блат и цялата торта се намазва с останалия крем, след което се оставя в хладилник да стегне за една нощ.
4
Медена торта с портокал 4Фонданът се използва за украса като това зависи от предпочитанията на кулинаря. В моя случай аз реших да направя малка закачка с рожденника и направих негов преял прототип и отрязах малко от тортата сякаш е наядена от човечето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта