Меденки

Дата: 12.02.2017
Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
МеденкиМеденки
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
2 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио (+ за намазване)
1/2 ч. ч. мед
1 ч. л. сода за хляб
за крема:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче краве масло
1 ч. ч. смлени орехи
 

Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти се замесва много твърдо тесто.
2
От тестото се оформят топчета с големината на орех и се подреждат в намазнена тава, на разстояние едно от друго.
3
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато станат приятно кафяви на цвят.
4
Издълбават се с остър нож, докато са още топли.

5
Издълбаната част от меденките се смила на трохи, които се смесват с орехите, млякото и разтопеното масло.
6
Разбърква се добре и меденките се пълнят и се слепват две по две със сместа.

По желание се поръсват с пудра захар.

Уникални са на вкус и направо се топят в устата.
Любимата ми рецепта.
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта