Медовик със сини сливи и орехи

Дата: 27.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
460 г брашно
170 г мед
120 г краве масло
100 г захар
50 мл прясно мляко
2 яйца
1 ванилия
1 ч. л. сода
за крема:
1 кг заквасена сметана (високо маслена)
370 г мед
100 г сушени сини сливи (без костилки)
100 г орехи
100 мл бренди
1 ванилия
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Медовик със сини сливи и орехиЗахарта, медът и маслото се загряват, като се бъркат, докато станат с карамелен цвят.
2
Медовик със сини сливи и орехи 2Отстраняват се от котлона и се смесват със содата и ванилията.
3
Медовик със сини сливи и орехи 3Яйцата се разбиват, смесват се с млякото, загряват се на водна баня, след което при непрекъснато и енергично бъркане се добавят към карамелената смес.



Съвет: Ако се образуват парцали, сместа може да се загрее повторно.
4
Медовик със сини сливи и орехи 4Прибавя се и брашното и се разбърква. Трябва да се получи гъсто лепкаво тесто. Оставя се да се охлади покрито с фолио, за да не се образува кора по повърхността му.
5
Медовик със сини сливи и орехи 5Тестото се разделя на 8 равни части, от които върху набрашнен плот се разточват тънки кори с диаметър 24 см. За да са еднакви, се изрязват с ринг, като изрезките се запазват.
6
Медовик със сини сливи и орехи 6Корите се дупчат с вилица и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор – за 5–6 минути или докато се зачервят. Охлаждат се.
7
Медовик със сини сливи и орехи 7Изрезките тесто също се изпичат.
8
Медовик със сини сливи и орехи 8Сушените сливи се режат на малки кубчета и се накисват в затоплено бренди за около 30 минути, отцеждат се.
9
Медовик със сини сливи и орехи 9Орехите се счукват в хаванче на два пъти.
10
Медовик със сини сливи и орехи 10Половината от сметаната се разбърква с меда.
11
Медовик със сини сливи и орехи 11Добавят се останалата сметана и ванилията и се разбърква внимателно с бъркалка, а не с миксер, за да не се втечни сметаната.
12
Медовик със сини сливи и орехи 12Около 1/4 от крема се заделя, а останалият внимателно се разбърква със сливите.
13
Медовик със сини сливи и орехи 13Блатовете и кремът се редят във форма с регулиращи се стени. Започва се с блат, следва крем, орехи и така, докато свършат продуктите. Завършва се с блат.
14
Медовик със сини сливи и орехи 14Маже се с част от заделения крем без сливи.
15
Медовик със сини сливи и орехи 15Тортата се оставя за едно денонощие в хладилник. След това се освобождава от формата, намазва се останалия крем без сливи и се поръсва със смлените изрезки от блат.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2017
Десислава, за предпочитане е, да е маслен крем. Може и друг, но да е гъст, за да не се деформира от полагането на глазурата.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
здрваейте възможно ли е тази торта да се залее с огледална глазура, директно върху крем след намазване или е необходимо да е със маслен крем .
5.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2017
Извинете,но не мога да кача снимката!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2017
сготвих тортата преди ден....стана страхотна! Това остана....
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Савка, имаше технически проблем, който вече е отстранен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта