Кексчета „Рунеберг“

Красиви сладки хапки
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло
100 г захар
60 г чаени бисквити
60 г белени бадеми
60 г брашно
1 яйце
1 с. л. ликьор „Амарето“
1 ч. л. бакпулвер

за глазурата:
50 г пудра захар
сок от лимон

за соса:
100 г кафява захар
60 г краве масло
50 мл животинска сметана
1 с.л. тъмен ром
1/4 ч.л. канела



Начин на приготвяне:
1
Кексчета „Рунеберг“
Маслото и захарта се разбиват на крем.
2
Кексчета „Рунеберг“ 2
Добавят се яйцето и амаретото и пак се разбива.
3
Кексчета „Рунеберг“ 3
Бадемите се смилат в блендер, слагат се и бисквитите и също се смилат.
4
Кексчета „Рунеберг“ 4
Получената смес се сипва при течните съставки, добавят се и брашното и бакпулверът и се разбърква.
5
Кексчета „Рунеберг“ 5
Тестото се разпределя в тава за мъфини, в отворите на която са поставени хартиени формички за мъфини.
6
Кексчета „Рунеберг“ 6
Кексчетата се пекат 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор. Охлаждат се.
7
Кексчета „Рунеберг“ 7
Охладените кексчета се покриват с получената глазура.
8
Кексчета „Рунеберг“ 8
Захарта и маслото се загряват в касерола. Налива се сметаната.
9
Кексчета „Рунеберг“ 9
Овкусява се с рома и канелата. Сосът се готви, докато се сгъсти и се охлажда.
10
Кексчета „Рунеберг“ 10
Разпределя се върху кексчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2017
Много са вкусни , но не знам защо спаднаха кексчетата след като се опекоха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: