Пастила

Дата: 12.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг ябълки (сорт „Грени Смит“)
150 г мед
1 белтък
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. бадемов екстракт
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ПастилаЯбълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.
2
Пастила 2Заливат се с лимоновия сок, прибавят се 100 г от меда и се готвят под капак на умерен огън, докато омекнат.
3
Пастила 3Сготвените плодове се пюрират и се охлаждат.
4
Пастила 4Охладеното ябълково пюре се разбърква с канелата и бадемовия екстракт.
5
Пастила 5След това се разбива с миксер с белтъка и останалия мед. Трябва да се получи пухкав сняг.
6
Пастила 6Сместа се сипва в плитка тава, покрита с хартия за печене.
7
Пастила 7Суши се 3 часа в загрята на 100 градуса фурна, без вентилатор.
8
Пастила 8Обръща се в друга тава, застлана с хартия за печене.
9
Пастила 9Старата хартия се маха.
10
Пастила 10Десертът се суши още 3 часа във фурната.
11
Пастила 11Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се нарязва на правоъгълници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта