Баварски портокалов крем

Дата: 09.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
500 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
30 мл портокалов ликьор
220 г захар
5 яйца
2 портокала
3 с. л. царевично нишесте
1 пакетче желатин
1 щипка сол
за чипса:
2 малки портокала
100 г захар
100 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Баварски портокалов кремЖълтъците на яйцата се отделят от белтъците.
2
Баварски портокалов крем 2Кората на портокалите се настъргва, а сокът им се изцежда.
3
Баварски портокалов крем 3Прясното мляко се загрява с половината захар.
4
Баварски портокалов крем 4Жълтъците и нишестето се разбъркват.
5
Баварски портокалов крем 5Сместа се налива към млякото, като се прецежда, прибавят се портокаловата кора и портокаловият сок. Готви се, докато се получи гъст крем. Оставя се, да се охлади, покрит с фолио, за да не се образува коричка.
6
Баварски портокалов крем 6От останалата захар и 100 мл вода се приготвя не много гъст захарен сироп.
7
Баварски портокалов крем 7Белтъците се разбиват със солта. Когато станат на пяна, малко по малко се налива от горещия захарен сироп, като се разбива с миксер.
8
Баварски портокалов крем 8Желатинът се накисва в портокаловия ликьор.
9
Баварски портокалов крем 9Охладеният крем се разбърква със затопления желатин, белтъчния сняг и разбитата животинска сметана.
10
Баварски портокалов крем 10Кремът се разпределя в чаши и се оставя в хладилник поне за 2 часа.
11
Баварски портокалов крем 11Портокалите за чипса се измиват много добре с четка и се нарязват на тънки шайби.
12
Баварски портокалов крем 12От захарта и водата на умерен огън се приготвя гъст захарен сироп. Плитка тава се покрива с пергаментова хартия. Парчетата портокал се мажат с леко охладения сироп и се подреждат в тавата.
13
Баварски портокалов крем 13Пекат се около 4 часа в загрята на 100 градуса фурна, без вентилатор, като се обръщат. Охлаждат се.
14
Баварски портокалов крем 14Кремът се гарнира с разбита сметана и чипс от портокали.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
Много вкусен и ароматен стана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Янко се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Мусака с кайма и заливка
Теодора се регистрира в сайта.
нели иванова се регистрира в сайта.
Yanni MC коментира рецептата Сусамки
Yanni MC се регистрира в сайта.
Sasho Petkov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта