Кокосово реване

Дата: 16.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г краве масло (със стайна температура)
300 г захар
150 г кокосови стърготини
130 г брашно
4 яйца
1 ч. л. бакпулвер
кората от 2 портокала
за сиропа:
200 г захар
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Кокосово реванеМаслото се разбива със захарта, докато сместа побелее.
2
Кокосово реване 2Добавят се жълтъците и отново се разбива.
3
Кокосово реване 3Белтъците се разбиват на сняг.
4
Кокосово реване 4Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера.
5
Кокосово реване 5Сухите съставки и белтъците се прибавят на няколко пъти към маслената смес, като се бърка внимателно.
6
Кокосово реване 6Слага се и настърганата портокалова кора и отново се разбърква внимателно. Тестото се прехвърля във форма за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
7
Кокосово реване 7Пече се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
8
Кокосово реване 8Захарта, лимоновият сок и 300 мл вода се смесват в касерола и на умерен огън се вари рядък захарен сироп.
9
Кокосово реване 9Докато е още топъл, се излива върху блата.
10
Кокосово реване 10Реването се оставя да престои за 1 нощ, за да се сиропира добре, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Много приятен десерт, определено ще го правя и друг път.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
ПРЕКАЛЕНО е мазно и тежко! Не ни допадна този вкус. Основния продукт е масло, какво друго да се очаква. Не бих го направила втори път. По класическата рецепта е много по-вкусно. Това е моето мнение.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2017
Присто превъзходно днес го направих за втори път...
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2017
Да, може да се използва прясно мляко.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2017
Здравейте може ли за сиропа да се използва прясно мляко вместо вода?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта