Мидена супа по рибарски

Много вкусна и много ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черни миди с черупки
100 г кисело мляко
40 г ориз
50 мл олио
2 моркова
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1 домат
1/2 връзка девесил (+ за сервиране)
1 дафинов лист
1 жълтък
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мидена супа по рибарски
Мидите се почистват и се измиват много добре. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в половината от олиото. Изсипват се мидите, слагат се и стръковете девесил и се похлупва.
2
Мидена супа по рибарски 2
Мидите се готвят така, докато се отворят – около 2 минути. Полученият бульон се прецежда, а мидените ядки се изваждат от черупките.
3
Мидена супа по рибарски 3
Лукът, морковите и целината се почистват, нарязват се на ситно и се задушават под капак в останалата мазнина – до омекване.
4
Мидена супа по рибарски 4
Наливат се прецеденият бульон и около 1 л вода. Пуска се дафиновият лист и супата се оставя на умерен огън – да кипне.
5
Мидена супа по рибарски 5
Доматът се попарва, обелва се, нарязва се на кубчета и се слага в супата.
6
Мидена супа по рибарски 6
Вари се още около 10 минути и се сипва оризът.
7
Мидена супа по рибарски 7
Киселото мляко се разбърква с жълтъка и брашното.
8
Мидена супа по рибарски 8
Налива се и малко от горещия бульон, за да се темперира.
9
Мидена супа по рибарски 9
Когато оризът стане готов, супата се застройва и се овкусява със сол и черен пипер. Добавят се и мидените ядки.
10
Мидена супа по рибарски 10
Поднася се с листенца девесил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: