Миди с бира

Ето така могат да ви ги поднесат и в Белгия, например с пържени картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черени миди с черупки
300 мл белгийска мътна бира с аромат на плод
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Миди с бира

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото.

 


2
Миди с бира 2

Слагат се почистените и измити миди, налива се бирата, овкусява се с клонките мащерка, дафинов лист, сол и черен пипер.

 


3
Миди с бира 3

Слага се капак и се оставят на котлона за 5 минути. Сервират се горещи.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Бързо, лесно и мноооого вкусно.Хапнахме ги с калмари на плоча:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: