Миди "Венус" по гръцки

Гост: проф. Николай Овчаров
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2008
Миди
 
Необходими продукти:
800 г миди с черупките
10 г дижонска горчица
50 мл узо
2 к. ч. зехтин
1 1/2 к. ч. лимонов сок
сол и риган на вкус
резенчета лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Миди
Лимоновият сок се разбърква с горчицата.
2
Миди
Сипват се зехтинът и узото и се посолява.
3
Миди
Мидите се задушават в соса около 5 минути, докато черупките се разтворят.
4
Миди
Разбъркват се и се поръсват със стрит сух риган. Ястието се поднася гарнирано с резенчета лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: