Карфиол по манджурски

Рецепта от конкурса на "Кока-Кола"
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2008
Карфиол по манджурски
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 с. л. нишесте
1-2 ч. л. пшеничено брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. лют пипер
1/2 ч. л. куркума
олио за пържене
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 люта чушка
1 с. л. пшеничено нишесте
1/2 ч. л. сух джинджифил
1-2 капки сладкарска боя
лимонов сок и сол на вкус
магданоз за поръсване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Карфиол по манджурски
Карфиолът се почиства и се разделя на розички.
2
Карфиол по манджурски 2
Брашното се смесва в купа с нишестето, бакпулвера, чесъна на прах, пипера и солта.
3
Карфиол по манджурски 3
Прибавят се куркума и вода и се разбърква.
4
Карфиол по манджурски 4
Розичките карфиол се овалват в получената смес и се изпържват.
5
Карфиол по манджурски 5
Панираният карфиол се отцежда върху салфетка.
6
Карфиол по манджурски 6
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олио.
7
Карфиол по манджурски 7
Добавят се нарязаната наситно люта чушка и джинджифилът.
8
Карфиол по манджурски 8
Сипва се студена вода и се слага пшениченото нишесте.
9
Карфиол по манджурски 9
Капват се сладкарската боя и лимоновият сок и се разбърква.
10
Карфиол по манджурски 10
Карфиолът се залива със соса и се поръсва с нарязания наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: