Минестроне с печени зеленчуци и песто

Ароматна пролетна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки моркови
1 връзка репички
2 тиквички
2 връзки пресен лук (без перата)
1 корен пащърнак
1 консерва червен боб (400 г)
1,2 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
80 г дребна паста (мидички)
сол и черен пипер на вкус

за пестото:
100 мл зехтин
30 г сирене „Пармезан“
20 г печени бадеми
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минестроне с печени зеленчуци и песто
Морковите, репичките и пащърнакът се почистват и се режат на кубчета, а пресният лук – на парчета с дължина от около 3–4 см. Поставят се в тава, поливат се със зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и по желание – с лют пипер на люспи. Пекат се около 40 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
2
Минестроне с печени зеленчуци и песто  2
Бульонът се налива в тенджера и се кипва, прибавят се печените зеленчуци, пастата, нарязаните на кубчета тиквички и бобът. Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън, докато пастата омекне.
3
Минестроне с печени зеленчуци и песто  3
Босилекът, чесънът, настърганият пармезан и бадемите се смилат в блендер, заедно със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
4
Минестроне с печени зеленчуци и песто  4
Няколко лъжици от пестото се прибавят в супата и се кипва.
5
Минестроне с печени зеленчуци и песто  5
По желание всяка порция се поднася с още песто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2023
Една различна и много вкусна супа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: