Миш-маш в терин от патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г сирене
3 яйца
2-3 патладжана
2-3 червени чушки
2-3 зелени чушки
2-3 домата
1 глава лук
4 с. л. олио
сок от лимон
олио за намазване
1/2 връзка магданоз
1 к. ч. олио
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Миш-маш в терин от патладжан
Патладжаните се нарязват на тънки филии и се слагат в купа с вода, сол и лимонов сок, докато пуснат горчивия си сок, след което се изплакват и се подсушават.
2
Миш-маш в терин от патладжан 2
Подсушените филии патладжан се пекат на скара по 1-2 минути от всяка страна.
3
Миш-маш в терин от патладжан 3
Лукът, по-голямата част от чушките и доматите се нарязват наедро и се запържват в малко олио, като при прибавянето на всеки вид зеленчук се поръсва с 1-2 щипки сол. Останалата част от чушките се нарязва на ивички.
4
Миш-маш в терин от патладжан 4
Запържените зеленчуци се пюрират и се оставят да изстинат.
5
Миш-маш в терин от патладжан 5
Сиренето се разбива в блендер, като към него се прибавят яйцата.
6
Миш-маш в терин от патладжан 6
Получената смес се изсипва при изстиналото зеленчуково пюре и се разбърква.
7
Миш-маш в терин от патладжан 7
Изпечените парчета патладжан се подреждат в намазана с олио форма за кекс, като единият им край остава да се подава над ръба, и върху тях се излива миш-машът.
8
Миш-маш в терин от патладжан 8
Отгоре се слагат ивиците чушка и ястието се покрива със свободните краища на парчетата патладжан. Намазва се с олио и се пече на водна баня 1 час и 30 минути при температура на фурната 180 градуса.
9
Миш-маш в терин от патладжан 9
Магданозът за соса се пасира с олиото и солта и с получения сос се полива изпеченият и нарязан на парчета миш-маш.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: