Морковен кейк с лешници

Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2003
Морковен кейк с лешници
 
Необходими продукти:
2 яйца
300 г моркови
100 г пудра захар
100 г лешници
50 г брашно
50 г маргарин
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк с лешници
Морковите се настъргват, лешниците се смилат, а яйцата и пудрата захар се бият с миксер, докато сместа удвои обема си.
2
Морковен кейк с лешници 2
Добавя се разтопеният маргарин. Брашното се размесва с бакпулвера и ванилията, смесва се със смлените лешници, разбърква се добре, добавя се яйчената смес и отново се бърка, докато се хомогенизира. Накрая се прибавят настърганите моркови и се разбърква.
3
Морковен кейк с лешници 3
Сместа се прехвърля в набрашнена и намаслена кръгла форма с диаметър 18 см и се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Приготвих тази рецепта с малки промени - брашното е пълнозърнесто, ядките - микс бадеми и лешници, добавих 1 ч.л. джитджифил. Изпекох във формите за мъфини - 35мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: