Морковена торта с уиски

Дата: 03.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г моркови
190 г захар
180 г брашно
120 г пълнозърнесто брашно
100 г орехи (+ за украса)
80 г светли стафиди
200 мл уиски
200 мл олио
4 яйца
2 ябълки (сорт „Златна превъзходна“)
2 ч. л. сода
1 ч. л. портокалови корички
1 ч. л. канела
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
160 г пудра захар
125 г краве масло (на стайна температура)
80 мл уиски
50 мл портокалов сок
1/4 ч. л. счукана морска сол
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Морковена торта с уискиЯбълките се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се на слаб огън, под капак, докато омекнат. Охлаждат се и се пюрират.
2
Морковена торта с уиски 2Орехите се накълцват и се смесват в купа със стафидите, портокаловите корички, захарта, яйцата, двата вида брашно, уискито, олиото, канелата, смесената с ябълковото пюре сода и настърганите моркови. Разбърква се добре.
3
Морковена торта с уиски 3Сместа се сипва във форма за торта с диаметър от 24 см, покрита с пергаментова хартия, заравнява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 1 час. Охлажда се. Блатът се реже на три равни части.
4
Морковена торта с уиски 4За крема с миксер се разбиват маслото, пудрата захар и сокът от портокал.
5
Морковена торта с уиски 5Прибавят се маскарпонето, уискито и солта и отново се разбива.
6
Морковена торта с уиски 6Блатовете се мажат с крема и се редят един върху друг. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
7
Морковена торта с уиски 7Украсява се с орехи и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2017
Да, Зоя, може да сложиш 50 мл алкохол, смесен със 150 мл вода.
6.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2017
Искам да попитам мога ли да заменя количествота алкохол във блата с вода или пък да смеся 50 мл. Алкохол и 150 мл. вода ?
5.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2017
Тортата е много вкусна но на мен и идва малко в повече алкохола .
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2016
Стана много вкусна и сочна! Всички я харесаха!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2016
Даниела, морската сол се добавя за балансиране на вкуса на крема, но ако желаеш, може и да я пропуснеш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Милена се регистрира в сайта.
Mihaela Tyurolengova се регистрира в сайта.
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта