Морковена торта с уиски

Сочна и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г моркови
190 г захар
180 г брашно
120 г пълнозърнесто брашно
100 г орехи (+ за украса)
80 г светли стафиди
200 мл уиски
200 мл олио
4 яйца
2 ябълки (сорт „Златна превъзходна“)
2 ч. л. сода
1 ч. л. портокалови корички
1 ч. л. канела

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
160 г пудра захар
125 г краве масло (на стайна температура)
80 мл уиски
50 мл портокалов сок
1/4 ч. л. счукана морска сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Морковена торта с уиски
Ябълките се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се на слаб огън, под капак, докато омекнат. Охлаждат се и се пюрират.
2
Морковена торта с уиски 2
Орехите се накълцват и се смесват в купа със стафидите, портокаловите корички, захарта, яйцата, двата вида брашно, уискито, олиото, канелата, смесената с ябълковото пюре сода и настърганите моркови. Разбърква се добре.
3
Морковена торта с уиски 3
Сместа се сипва във форма за торта с диаметър от 24 см, покрита с пергаментова хартия, заравнява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 1 час. Охлажда се. Блатът се реже на три равни части.
4
Морковена торта с уиски 4
За крема с миксер се разбиват маслото, пудрата захар и сокът от портокал.
5
Морковена торта с уиски 5
Прибавят се маскарпонето, уискито и солта и отново се разбива.
6
Морковена торта с уиски 6
Блатовете се мажат с крема и се редят един върху друг. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
7
Морковена торта с уиски 7
Украсява се с орехи и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2021
Здравейте, Десислава, не сме засичали, при нас свърши на момента :)
11.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2021
Колко дена може да издържи без да се развали тортата?
10.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2020
Тортата е страхотна, много балансиран вкус на сладостта. Аз разредих алкохола с вода, за да не е прекалено алкохолна.
9.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2019
Здравейте! Блатът се получи чудесно, но нещо се случи с крема и маскарпонето е като пресечено. Каква може да е причината и дали може да се спаси?
8.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2017
Тортата е много вкусна! Различна е и впечатлява, заради умерената сочност на блата и приятния алкохолен привкус. Комбинацията на охладено парче торта и питие уиски доставя истинско удоволствие, особено в зимните дни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: