Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер

Дата: 22.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-200 г аспержи
1 ч. л зехтин
2-3 с. л. вода
2-3 с. л. бяло вино
1/2 пакетче желатин
листата на 1-2 стръка магданоз
зелената част на 1 стрък лук
10 мл мартини
100 мл готварска сметана
30 г сьомга
30 г червен хайвер
1 ч. л. масло
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от аспержи със сьомга и червен хайверСтъблата на аспержите се обелват и 2-3 см от долната им част се отстранява. Връхчетата се отрязват (трябва да са с 1-2 пръста по-дълги от височината на метален пръстен) и се разрязват на две по дължина.
2
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 2След това връхчетата се поставят в тенджера с кипнала подсолена вода, бланшират се за 2-3 минути и се изплакват със студена вода.
3
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 3Стъблата на аспержите и лукът се нарязват на малки парчета и се запържват за кратко в предварително загретите масло и зехтин.
4
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 4Зеленчуците се заливат с бяло вино, посоляват се и се варят под капак, докато омекнат.
5
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 5Сварените зеленчуци се охлаждат и се поставят в каната на пасатор заедно със сьомгата и магданоза. Налива се малко вода и се сипва мартинито.
6
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 6Продуктите се пюрират, след което се претриват през цедка.
7
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 7Желатинът се разтваря в 5-6 с. л. студена вода. Щом набъбне, се разтваря на водна баня.
8
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 8Готварската сметана се разбива с миксер и се смесва с основата за муса. Налива се леко охладеният желатин и хубаво се разбърква.
9
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 9Метален ринг се слага в подходяща чиния и от вътрешната страна покрай стените му изправени се подреждат връхчетата аспержи. Сипва се мусът и порциите се охлаждат за 1 час в хладилник.
10
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 10При сервиране рингът се отстранява и върху муса се сипва 1 лъжичка червен хайвер. Отстрани порциите могат да се гарнират с ивици цикория, поръсени със скариди и овкусени със зехтин и лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта