Мусака с тиквички, чушки и кашкавал

Рецепта от Варненско
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
6 червени чушки
200 г кашкавал
160 мл прясно мляко
50 мл краве масло
2 яйца
1 с. л. доматено пюре
олио за намазване
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
кисело мляко за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал
Чушките се избушват и се пекат 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се да се задушат, обелват се и се почистват от семките.
2
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал 2
Тиквичките се измиват добре, режат се на колелца, подреждат се в тави, мажат се с олио и се посоляват. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна заедно с чушките, докато станат златисти и леко омекнат – 30 минути.
3
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал 3
Яйцата се разбиват с прясното мляко и доматеното пюре, и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал 4
Форма за печене се маже с част от маслото и в нея се редят на пластове чушките и тиквичките, като между тях се поръсва с настърган кашкавал. Завършва се с кашкавал.
5
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал 5
Залива се с млечно-яйчната смес, отгоре се слага останалото масло, нарязано на кубчета и се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Мусака с тиквички, чушки и кашкавал 6
Оставя се за 20 минути да се охлади. Сервира се с наситнен магданоз и кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2016
Лесно, бързо и много вкусно ястие! Препоръчвам с две ръце.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
Супер вкусна рецепта, много добра за лятото! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: