Мусака с тиквички и кайма

Вкусно предложение за обяд или вечеря
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 06.07.2019
Мусака с тиквички и кайма
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 глава лук (малка)
1 морков
1 кг мляно месо (смес)
1 ч.ч. ориз
1 връзка копър
1 домат
1 скилидка чесън
3/4 ч.л. червен пипер
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
2 яйца
250 г кисело мляко
1 с.л. брашно
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва на дребно, а морковът се настъргва на едро ренде. Запържват се до златисто в дълбок тиган със сгорещено олио. Добавя се пресованият чесън и след няколко секунди се слага каймата. Готви се при непрекъснато бъркане, докато се получат трохи и остане на мазнина.
2
Посолява се, поръсва се с червения пипер, разбърква се и се добавя оризът. След 2-3 минути се прибавя обеленият и нарязан на ситно домат, готви се още минута-две и се дърпа от огъня. Прибавя се по-голямата част от наситнения копър и се разбърква.
3
Тиквичките се нарязват на малки кубчета и се слагат в голяма тава (35х27х6 см). Посоляват се. Изсипва се сместа от тигана и се разбърква. Тигънат се изплаква с 3 и 1/2 ч.ч. гореща вода, която се налива в тавата.
4
Ястието се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 45-50 минути, до готовност.
5
Накрая се залива с киселото мляко, разбъркано добре с малко сол, яйцата и брашното. По желание на няколко места се поставят и парченца масло. Допича се до приятен загар и се сервира топло, поръсено с останалия копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: