Надиплен хляб с бекон

Пищен на вид, богат на вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г )
200 г пушен бекон на ленти
125 мл прясно мляко
2 яйца
40 г краве масло (+ за намазване)
150 г кашкавал
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб с бекон
Маята се разтваря в затопленото мляко, заедно със захарта.
2
Надиплен хляб с бекон 2
Маслото се разтопява.
3
Надиплен хляб с бекон 3
Брашното се сипва в купа и в него се оформя кладенче, в което се чукват яйцата и се прибавят шупналата мая, маслото, 50 г настърган кашкавал и солта.
4
Надиплен хляб с бекон 4
Замесва се меко и еластично тесто, което се поставя в набрашнена купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си
5
Надиплен хляб с бекон 5
Беконът се слага в тава с незалепващо покритие и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
6
Надиплен хляб с бекон 6
Оставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
7
Надиплен хляб с бекон 7
След това се нарязва.
8
Надиплен хляб с бекон 8
Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см и се намазва с масло.
9
Надиплен хляб с бекон 9
Поръсва се с бекона и останалия настърган кашкавал.
10
Надиплен хляб с бекон 10
Реже се на квадрати, които се поставят по четири, един върху друг.
11
Надиплен хляб с бекон 11
Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия и вътре една до друга вертикално се подреждат купчинките тесто. Хлябът се оставя да втаса повторно за около 1 час.
12
Надиплен хляб с бекон 12
Намазва се с разтопено масло и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2023
Хляба стана много вкусен :)
15.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2022
Правих го преди време! Страхотен хляб !
14.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2019
Вкусно
13.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Този хляб се прави доста често в нашето семейство и вкуса винаги е превъзходен.
12.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2017
Страшно вкусен хляб !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: