Нежен крем с киви и кашу

Ароматен, приятен и свеж десерт
Източник: Adi Stamenova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.02.2018
Нежен крем с киви и кашу
Нежен крем с киви и кашу
 
Необходими продукти:
250 г сирене „Маскарпоне“
125 г заквасена сметана (20% масленост)
3 с. л. пудра захар
2 с. л. какао
2 бр. киви
30 г кашу (за украса)


Начин на приготвяне:
1
250 г от сиренето „Маскарпоне“ се разбиват със заквасената сметана. Добавя се пудрата захар и отново се разбива.

2
Сместа се разделя поравно в две отделни купи. Белият крем от едната купа се разпределя в три коктейлни чаши. Към крема във втората купа се добавя какаото и се разбива, до получаване на хомогенна смес. Полученият какаов крем се разсипва поравно в трите чаши. Десертът се оставя в хладилник, да се охлади.
3
Плодовете за украсата се обелват и се филетират. Десертът се декорира с тях. Отгоре се поръсва с натрошеното на ситно кашу и се поднася.

Добър апетит!


Съвет:
След като сме декорирали десерта, може отново да го охладим.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: