Бухти със сладко от кайсии
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
22.10.2023 Учудващо за мен се получи като вкус. Не е сладко, комбинацията от карамелезиран праз и сирене, заесно с подправките - изтънчено ястие, подходящо за изискано хапване с чаша вино и чудна салатка. Мерси за есенната идея!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
16.10.2023 Много вкусен тарт, а и здравословен заради пълнозърнестото брашно и зехтина. Карамелът смесен с вкуса на посоления праз и топеното сирене не се усеща не на място, напротив, получава се отлична комбинация. Единствено се наложи да сложа бялата част на двойно повече праз, посоченото количество стоеше доста рехаво в кръгла тавичка 25 см, може би така е трябвало да бъде, но аз реших, че трябва да е по-равно нивото, за да стои добре тестото отгоре.
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...