Обикновени блини

Вкусни и засищащи, по рецепта от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
2 яйца
200 г брашно
1/2 ч. л. захар
80 г краве масло (+ за намазване)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Обикновени блини
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта и солта. Към тях се наливат 2 с. л. от разтопеното масло и прясното мляко.
2
Обикновени блини 2
Сипва се брашното и се разбърква хубаво, за да няма бучки.
3
Обикновени блини 3
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към жълтъците.
4
Обикновени блини 4
С черпак се гребва от сместа и в намаслен тиган се пържат блини, от двете страни.
5
Обикновени блини 5
По желание се поднасят със сирене, хайвер или сладко по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: