Бърз немски ябълков сладкиш

Източник: Ванеса
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.10.2014
Бърз немски ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. захар
2/3 ч. ч. масло
1/4 ч. л. бакпулвер
2 ванилии
3 ябълки


Начин на приготвяне:
1
Първата стъпка от рецептата за бърз немски ябълков сладкиш е подготовката на продуктите. Маслото трябва да е меко, а яйцата предварително извадени от хладилника. След като подготвите маслото и яйцата, пресейте брашното, а ябълките измийте, обелете и нарежете на полумесеци.
2
Разбийте първо мекото масло със захарта, след което добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато разбъркване и накрая, малко по малко, отново при непрекъснато разбиване, добавете брашното с бакпулвера.
3
Получава се плътно кексово тесто. Изсипете тестото в предварително намазана с мазнина форма за печене, след което го разпределете равномерно в нея. Върху тестото наредете плътно нарязаните ябълки.

4
Печете немския бърз ябълков сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато ябълките леко хлътнат в тестото и сладкишът придобие апетитен златист цвят. 10 минути преди да извадите сладкиша от фурната може да го поръсите с 2 супени лъжици кристална захар за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2015
само не видях къде се слага ванилията ;)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2015
Справихме се ;)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2014
Аууууу станаха много..... абе направих всичко стъпка по стъпка стана ми ииийййууу
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Получи се много свеж десерт :) Препоръчвам го
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2014
Мноо си * който е измислил т`ва
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: