Обяд за 30 минути с Верея

Три апетитни рецепти
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Салата с дресинг от кисело мляко и салца
1 зелена салата (или айсберг)

за салцата:
100 г царевица от консерва
1 печена червена чушка
100 г пикантен колбас (или чоризо)
20 г краве масло
щипка кимион
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
250 г кисело мляко Верея
100 г майонеза
30 мл лимонов сок
100 г заквасена сметана
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1/2 връзка връзка див лук
1 щипка чесън на прах
1 щипка сол

Огретен от тиквички с кисело мляко
3 средно големи тиквички
4 яйца
300 г кисело мляко Верея
1 връзка копър
250 г кашкавал
200 г краве саламурено сирене
2 скилидки чесън
30 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и пипер меланж на вкус

Панакота с кисело мляко и горски плодове
450 г кисело мляко Верея
400 мл животинска сметана
200 г пудра захар
1 лимон
1 пакетче желатин
30 мл вода
1 пакетче бурбонска ванилова захар

за сервиране:
400 г малини / боровинки / къпини
100 г мед
1 връзка мента

Бон Апети препоръчва:
Киселото мляко е властелинът на българската трапеза. То присъства във всеки хладилник, на всяко хранене и е важен елемент към всяко любимо ястие. Точно затова и Верея създаде нова опаковка от 1 кг, която да направи така, че във всеки дом да има още повече апетитни моменти за споделяне. То се приготвя по автентична рецепта и идва с още по-удобна кофичка, която позволява повторно затваряне. Това гарантира запазването на свежестта и хранителните ползи на млякото за още по-дълго време.
 


Начин на приготвяне:
1
Обяд за 30 минути с Верея
Първо: Салата с дресинг от кисело мляко и салца

Време за приготвяне: 10 минути
Брой порции: 4

Начин на приготвяне:

1. Салатата се накъсва.
2. Всички продукти за дресинга, без лука и билките, се разбъркват. Билките и лука се нарязват на ситно, добавят се към разбитите продукти и сосът се разбърква.
3. Царевицата за салцата се запържва в маслото. Прибавят се колбасът и печените чушки, нарязани на ситно. Овкусява се със сол, черен пипер и кимион.
4. Салатата се залива с дресинга и поръсва със салцата.


2
Обяд за 30 минути с Верея 2
Второ: Огретен от тиквички с кисело мляко

Време за приготвяне: 10 минути + време за печене
Брой порции: 4

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките се измиват и се нарязват на филии с дебелина около 1 см. Кашкавалът се настъргва. Чесънът се стрива на паста, копърът се наситнява.
2. В купа се разбиват яйцата, киселото мляко, добавят се натрошеното сирене, пастата от чесън, копърът, зехтинът, сол и черен пипер на вкус.
3. Тиквичките се подреждат ветрилообразно в керамична тава. Заливат се със сместа и се поръсват с настъргания кашкавал.
4. Пече се във фурна, загрята на 200 градуса с вентилатор за около 35 минути.


3
Обяд за 30 минути с Верея 3
Десерт: Панакота с кисело мляко и горски плодове

Време за приготвяне: 10 минути плюс време за охлаждане
Брой порции: 6

Начин на приготвяне:

1. Киселото мляко се разбърква със сметаната, бурбонската ванилова захар, насърганата кора на целия лимон и сокът от половината.
2. Сипва се пудрата захар и се бърка с телена бъркалка, докато се получи еднородна смес.
3. Желатинът се накисва във водата и щом набъбне, се загрява на водна баня. Разбърква се добре. Добавя се при останалите продукти.
4. Сместа се разпределя във формички за крем карамел, като се пълнят до горе. Оставят се в хладилник за 2 часа.
5. Преди да се сервира панакотата, формичките се потапят за 10 секунди в гореща вода (до ръба), след което се обръщат в чинии.
6. Плодовете се заливат с меда. Добавя се наситнената мента и се разбърква. Оставят се в хладилник за 30 мин.
7. Панакотата се сервира с плодовете.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: