Огретен от тиквички и гъби

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2008
Огретен от тиквички и гъби
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
500 г печурки
2 стръка лук
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване
галета за поръсване
100-150 г сирене
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
7-8 стръка магданоз
7-8 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Огретен от тиквички и гъби
Тиквичките се нарязват на колелца и се варят 15 минути в подсолена вода, след което се отцеждат.
2
Огретен от тиквички и гъби 2
Лукът се нарязва наситно и се пържи 8 минути в сгорещено олио заедно с нарязаните наедро гъби.
3
Огретен от тиквички и гъби 3
Поръсва се със сол и черен пипер.
4
Огретен от тиквички и гъби 4
Отцедените тиквички се прехвърлят в намаслена и поръсена с галета дълбока тава. Поръсват се с галета.
5
Огретен от тиквички и гъби 5
Отгоре се слагат запържените гъби.
6
Огретен от тиквички и гъби 6
Яйцето за заливката се разбива с киселото мляко.
7
Огретен от тиквички и гъби 7
Слагат се наситнените копър и магданоз и настърганото сирене и с получения сос се поливат тиквичките.
8
Огретен от тиквички и гъби 8
Ястието се поръсва с галета и червен пипер и се изпича за 30 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: