Омлет от белтъци с пилешко и червен сос

Апетитно предложение за бърз обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 белтъка
100 г пилешки гърди
50 г спанак
100 мл бяло вино
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 печени червени чушки
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос
Пилешкото месо се намазва със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се готви в сгорещен тиган, по минута от всяка страна.
2
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 2
Налива се виното и съдът се оставя на огъня, докато виното се изпари, а месото се сготви. След това месото се изважда и се нарязва на кубчета.

3
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 3
Спанакът се почиства и се пуска в тиган за кратко – колкото да омекне. След това се изважда и се накълцва.
4
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 4
Белтъците се разбиват леко с телената бъркалка на пасатора.
5
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 5
Сипват се в намазан със зехтин тиган.
6
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 6
Добавят се пилешкото и спанакът. Готви се на слаб огън около 5 минути, прегъва се и се изважда.
7
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 7
Сосът се приготвя, като в дълбок тиган се сипват зехтинът и накълцаният чесън.
8
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 8
Добавят се нарязаните на кубчета чушки, 3–4 с. л. вода и листенцата мащерка.
9
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 9
Похлупва се и се задушава за 3–4 минути.
10
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 10
След това се посолява и се пасира.
11
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 11
Омлетът се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Омлета стана много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: