Омлет от белтъци с пилешко и червен сос

Апетитно предложение за бърз обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 белтъка
100 г пилешки гърди
50 г спанак
100 мл бяло вино
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 печени червени чушки
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
1 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос
Пилешкото месо се намазва със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се готви в сгорещен тиган, по минута от всяка страна.
2
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 2
Налива се виното и съдът се оставя на огъня, докато виното се изпари, а месото се сготви. След това месото се изважда и се нарязва на кубчета.

3
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 3
Спанакът се почиства и се пуска в тиган за кратко – колкото да омекне. След това се изважда и се накълцва.
4
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 4
Белтъците се разбиват леко с телената бъркалка на пасатора.
5
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 5
Сипват се в намазан със зехтин тиган.
6
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 6
Добавят се пилешкото и спанакът. Готви се на слаб огън около 5 минути, прегъва се и се изважда.
7
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 7
Сосът се приготвя, като в дълбок тиган се сипват зехтинът и накълцаният чесън.
8
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 8
Добавят се нарязаните на кубчета чушки, 3–4 с. л. вода и листенцата мащерка.
9
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 9
Похлупва се и се задушава за 3–4 минути.
10
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 10
След това се посолява и се пасира.
11
Омлет от белтъци с пилешко и червен сос 11
Омлетът се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Омлета стана много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: