Сарми с шкембе и телешки дроб

Любопитна рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе (цяло парче)
200 г телешки дроб
100 г бисерен ориз
1 стрък праз
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми с шкембе и телешки дроб
Шкембето се почиства и се накисва в студена вода за няколко часа.
2
Сарми с шкембе и телешки дроб 2
Празът, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото.
3
Сарми с шкембе и телешки дроб 3
Когато омекнат, се сипва оризът и хубаво се разбърква.
4
Сарми с шкембе и телешки дроб 4
Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се, наливат се 150 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се готви, докато оризът набъбне.
5
Сарми с шкембе и телешки дроб 5
Тогава се прибавят накълцаният черен дроб и наситненият магданоз.
6
Сарми с шкембе и телешки дроб 6
Шкембето се реже на по-малки парчета, в които се разпределя плънката, зашиват се и се подреждат в тенджера.
7
Сарми с шкембе и телешки дроб 7
Заливат се с вода, която да ги покрива и се готвят около 2 часа под капак, заедно с дафиновия лист и черния пипер на зърна.
8
Сарми с шкембе и телешки дроб 8
Сармите се почистват от конците, нарязват се и се поднасят с малко бульон и смесения с оцет стрит чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: