Зеленчукови кюфтета с чеснов сос

Пъстри, постни кюфтета с богат сос
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
150 г моркови
100 г пресен спанак (почистен)
3 с. л. пълнозърнесто брашно
1/2 ч. л. лют червен пипер (на люспи)
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
30 мл зехтин (+ за намазване)

за соса:
120 г сурово кашу
1 глава чесън
3 ч. л. светла паста „Мисо“
сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос
Картофите и морковите се обелват и се сваряват на пара.
2
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 2
Спанакът се сотира в 30 мл зехтин и се накълцва.
3
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 3
Картофите се намачкват с вилица и се смесват със спанака, нарязаните на ивички моркови, брашното, индийското орехче, лютия пипер, сол и черен пипер на вкус.
4
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 4
От сместа се оформят сплескани кюфтета.
5
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 5
Готвят се от двете страни в намазан със зехтин тиган.
6
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 6
Кашуто за соса се накисва в студена вода за 4 часа.
7
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 7
Чесънът се бели, слага се в касерола, заедно със зехтина и се готви на много слаб огън, докато стане мек и карамелен – около 15 минути.
8
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 8
Отцеденото кашу се смесва с чесъна, пастата „Мисо“, сол на вкус и лимоновия сок.
9
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 9
Пасират се, като се наливат и около 60 мл студена вода.
10
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос 10
Кюфтетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2020
Определено ми харесаха!!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Много вкусни и засищащи, подходящи за пости :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: