Пълнено гювече с кисело зеле, ребърца и сметана

Дата: 25.01.2016
ТИТЛА: Чирак
Пълнено гювече с кисело зеле, ребърца и сметана
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 кг свински ребърца
2 средно големи глави лук
2 опаковки сметана за готвене
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 с. л. олио
1 чаша червено вино
100-200 г кашкавал
червен и черен пипер на вкус
(или други подправки по избор)
 

Начин на приготвяне:
1
Сварявате ребрата в тенджера под налягане и ги обезкостявате. Нарязвате месото наситно и го оставяте настрана.
2
Загрявате олиото в малка тенджера и в него леко запържвате нарязания на полумесеци лук и месото.
3
Наливате виното и оставяте да се задуши за 10 минути.
4
Добавяте ситно нарязаното кисело зеле, подправките и бульона и отново оставяте да се задуши за 20-30 минути, като наливате 1 к. ч. вода и внимавате, да не загори.

5
След това разпределяте ястието в гювечета и добавяте нарязания на кубчета кашкавал.
6
Разбърквате, сипвате сметаната и отново разбърквате.
7
Печете 30-40 минути в загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Сервирайте ястието, докато е още топло, с чаша бяло или червено вино - по ваш избор.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта