Кюфтета от червен боб и царевица

Дата: 10.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви червен боб (по 400 г всяка)
1 консерва царевица (400 г)
50–100 г галета
1/4 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион
сол на вкус
за салатата:
1/2 зелка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
2 стръка пресен лук
50 мл олио
2 с. л. сусам
1 с. л. ябълков оцет
1/2 с. л. мед
1/2 ч. л. риган
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червен боб и царевицаБобът се отцежда много добре, намачква се с вилица и се смесва с отцедената царевица. Подправя се с кимиона и сол на вкус.


2
Кюфтета от червен боб и царевица 2Прибавят се наситнените лук и магаданоз и се разбърква.
3
Кюфтета от червен боб и царевица 3Сипват се 2–3 с. л. от галетата и отново се разбърква.
4
Кюфтета от червен боб и царевица 4Оформят се кюфтенца, които се овалват в галета.
5
Кюфтета от червен боб и царевица 5Подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия и се поливат със зехтин.
6
Кюфтета от червен боб и царевица 6Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
7
Кюфтета от червен боб и царевица 7Зелето се реже натънко и се намачква с щипка сол.
8
Кюфтета от червен боб и царевица 8Морковите се настъргват.
9
Кюфтета от червен боб и царевица 9Чушките се режат на малки кубчета, а лукът се наситнява.
10
Кюфтета от червен боб и царевица 10Сусамът се запича на сух тиган.
11
Кюфтета от червен боб и царевица 11Олиото се сипва в буркан и се разбива с оцета, сол на вкус, меда и ригана, докато се получи емулсия.
12
Кюфтета от червен боб и царевица 12Зеленчуците се смесват в купа. Заливат се дресинга и се разбъркват. Салатата се поръсва със сусама.
13
Кюфтета от червен боб и царевица 13Кюфтенцата се поднасят със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много приятни на вкус, бързо за приготвяне и нещо различно опитвано до сега
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много приятни на вкус, бързо за приготвяне и нещо различно опитвано до сега
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Не ми допаднаха особено..доста изсъхнаха след 10мин извън фурната. Трябва да се ядат непосредствено след като се изпекат и извадят.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта