Пържен толстолоб с гарнитура от булгур

Истинска наслада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 котлета от толстолоб
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за овалване:
100 г бяло брашно
50 г царевично брашно
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. риган

за гарнитурата:
1/2 ч. ч. булгур
1 стрък праз
50 г сушени домати
2 скилидки чесън
1 ч. ч. орехи
1 връзка копър
1/2 ч. л. сух риган
2 ч. ч. гъбен бульон
сол и черен пипер на вкус
зехтин за запържване


Начин на приготвяне:
1
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур
Празът, чесънът и сушените домати се нарязват наситно.
2
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 2
Запържват се в малко зехтин, докато празът стане леко карамелен.
3
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 3
Прибавя се булгурът, налива се бульонът и се овкусява с риган.
4
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 4
Когато течността се абсорбира, съдът се сваля от огъня и се добавят орехите, наситненият копър, сол и черен пипер.
5
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 5
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 6
После се овалват в смесените сухи съставки – бяло и царевично брашно, сухия чесън и ригана.
7
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 7
Пържат се до златисто в около 1 пръст сгорещено олио. Отцеждат се от мазнината върху хартия.
8
Пържен толстолоб с гарнитура от булгур 8
Рибата се сервира с булгура.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2019
Перфектна комбинация. Много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2018
Страхона вкуснотия!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2017
Гарнитурата от булгур беше страхотна!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2015
Рибата я изпекоха във фурната . Много фокусна пак се получи .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: