Пълнена тиква

Ароматно и богато на вкус ястие
Източник: ДЕСИСЛАВА
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.11.2015
Пълнена тиква
Пълнена тиква
Пълнена тиква
Пълнена тиква
 
Необходими продукти:
1 малка тиква (сорт „Цигулка“)
2 с. л. растително олио

за плънката:
200 г гъби
250 г ориз (булгур)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. микс от сушени зеленчуци
сол на вкус
1 ч. л. черен пипер
1 щипка чили (по желание)
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. ч. начупени орехи
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Отрязва се „капаче“ за тиквата. Издълбава се отвор, през който тиквата се почиства от семките и се намазва отвътре с олио и малко сол.

2
Плънката се приготвя като лукът се наситнява и се запържва.
3
Прибавят се нарязаните на филийки гъби.
4
След 3-4 минути се сипва и измитият ориз и се готви, докато оризът стане „стъклен“.
5
След това сместа за плънката се залива с гореща вода (в съотношение 1:3).
6
Добавят се миксът от сухи зеленчуци, черният пипер и сол на вкус и се вари до полуготовност (докато се поеме течността).
7
След това съдът се дърпа от котлона и се прибавят ситно нарязаният магданоз, орехите, чилито и джинджифилът.

8
Тиквата се пълни с готовата плънка.
9
Отворът на тиквата се покрива с „капачето“ и се затваря добре, с помощта на алуминиево фолио.
10
Ястието се пече 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Съвети:
Тиквата се сервира топла, след като е оставена да си „отпочине“ и да поеме ароматите на плънката.

За любителите на месо - към плънката може да се прибави нарязани на кубчета пилешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: