Пълнена тиква

Дата: 17.11.2015
Източник: ДЕСИСЛАВА
ТИТЛА: Чирак
Пълнена тиква Пълнена тиква Пълнена тиква Пълнена тиква
 
Необходими продукти:
1 малка тиква (сорт „Цигулка“)
2 с. л. растително олио
за плънката:
200 г гъби
250 г ориз (булгур)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. микс от сушени зеленчуци
сол на вкус
1 ч. л. черен пипер
1 щипка чили (по желание)
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. ч. начупени орехи
1/2 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Отрязва се „капаче“ за тиквата. Издълбава се отвор, през който тиквата се почиства от семките и се намазва отвътре с олио и малко сол.

2
Плънката се приготвя като лукът се наситнява и се запържва.
3
Прибавят се нарязаните на филийки гъби.
4
След 3-4 минути се сипва и измитият ориз и се готви, докато оризът стане „стъклен“.
5
След това сместа за плънката се залива с гореща вода (в съотношение 1:3).
6
Добавят се миксът от сухи зеленчуци, черният пипер и сол на вкус и се вари до полуготовност (докато се поеме течността).
7
След това съдът се дърпа от котлона и се прибавят ситно нарязаният магданоз, орехите, чилито и джинджифилът.

8
Тиквата се пълни с готовата плънка.
9
Отворът на тиквата се покрива с „капачето“ и се затваря добре, с помощта на алуминиево фолио.
10
Ястието се пече 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Съвети:
Тиквата се сервира топла, след като е оставена да си „отпочине“ и да поеме ароматите на плънката.

За любителите на месо - към плънката може да се прибави нарязани на кубчета пилешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта