Кюфтета от червена леща и булгур

Апетитни, постни кюфтенца
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
200 г булгур (с варене)
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
50 мл олио
4 с. л. фини овесени ядки
1 ч. л. къри
кората от 1 лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червена леща и булгур
Лещата се сварява в голямо количество вода и се отцежда.
2
Кюфтета от червена леща и булгур 2
Булгурът също се сварява в подсолена вода, докато набъбне и омекне, и след това се отцежда добре.
3
Кюфтета от червена леща и булгур 3
Лукът се наситнява и се запържва в половината от олиото, докато започне леко да се карамелизира.
4
Кюфтета от червена леща и булгур 4
Прибавят се стритият на паста чесън и кърито, разбърква се и съдът се отстранява от котлона.
5
Кюфтета от червена леща и булгур 5
Булгурът се смесва с лучената смес, лещата, овесените ядки, сол и черен пипер на вкус, настърганата лимонова кора и наситнения магданоз.
6
Кюфтета от червена леща и булгур 6
От сместа се оформят малки сплескани кюфтета.
7
Кюфтета от червена леща и булгур 7
Пържат се в останалото олио, от двете страни, до златисто.
8
Кюфтета от червена леща и булгур 8
Сервират се със салата по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2020
Плюс: Получи се много вкусна смес от предложените продукти. Ще я ползвам за гарнитура и без пържен лук. Минус: Кюфтета се разпадат при пържене. Много нацапани съдове, а резултатът е незадоволителен. За първи опит е добре да се направи половин доза.
7.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2020
Здравейте, кюфтета се наложи да ги пека във фурната. При пържене се разпадаха. Въпреки това се получиха много вкусни:)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2019
Много ми хареса рецептата. Но стана голямо количество при грамажите, които са дадени по рецепта. Така че ще черпя колегите на работа ;)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2018
Интересна рецепта
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Да, Лада, може да ги изпечеш на 200 градуса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: