Аранчини със сос от печени чушки

Постен вариант на италинските оризови кюфтенца
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио“
1 глава лук
2 скилидки чесън
750 мл зеленчуков бульон
1 връзка магданоз
1 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за овалване:
50 г сурови бадеми
2 с. л. брашно
1 с. л. хранителна мая

за соса:
500 г печени чушки
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
500 мл зеленчуков бульон
2 с. л. олио
2 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. къри
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Аранчини със сос от печени чушки
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото за кратко. Добавя се оризът и хубаво се разбърква.
2
Аранчини със сос от печени чушки 2
След това постепенно се налива предварително загретият бульон, като се бърка постоянно.
3
Аранчини със сос от печени чушки 3
Прибавя се и куркумата. Когато оризът абсорбира течността, се овкусява с ригана, сол, черен пипер и наситнения магданоз. Сместа се оставя да се охлади много добре.
4
Аранчини със сос от печени чушки 4
Бадемите се смилат с брашното и хранителната мая.
5
Аранчини със сос от печени чушки 5
От ориза се оформят малки топки, които се овалват в бадемовата смес.
6
Аранчини със сос от печени чушки 6
Пържат се на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
7
Аранчини със сос от печени чушки 7
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в олиото. Добавят се наситнените чушки.
8
Аранчини със сос от печени чушки 8
Когато се запържат, се овкусява с кърито и се прибавя доматеният концентрат.
9
Аранчини със сос от печени чушки 9
Налива се бульонът, поръсва се с наситнената мащерка и се оставя да се готви на тих огън около 15 минути.
10
Аранчини със сос от печени чушки 10
След това сосът се овкусява със сол и черен пипер и се пасира.
11
Аранчини със сос от печени чушки 11
Аранчините се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2015
стана много вкусно ....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: