Леща със свински хапки

Дата: 28.11.2015
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Леща със свински хапки
 
Необходими продукти:
250 г леща
250 г свинско месо
1 картоф
100 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. олио
50 мл червено вино
1 ч. л. сладък червен пипер
1 дафинов лист
250 мл вода
мащерка, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Накисваме лещата предварително за 3-4 часа.

2
Нарязваме свинското месо на хапки.
3
Подправяме месото със сол и черен пипер на вкус и го запържваме в сгорещеното олио за 4-5 минути.

4
Добавяме и нарязаните на кубчета картофи и ги запържваме за около 2-3 минути.
5
Поръсваме с червения пипер и разбъркваме.

6
Добавяме доматите, мащерката и дафиновия лист и задушаваме за около 4-5 минути.

7
Прибавяме отцедената леща, виното и водата и оставяме ястието да къкри 3-4 минути.
8
След това прехвърляме всичко в тавичка, покриваме я с алуминиево фолио и печем около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта