Картофени кюфтенца със сос

Дата: 03.12.2015
ТИТЛА: Експериментатор
Картофени кюфтенца със сос
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
1 кг картофи
1 яйце
100 г сирене
100 г кашкавал
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/2 връзка магданоз
100 г брашно
олио за пържене
за соса:
1/2 кофичка кисело мляко
3 с. л. майонеза
1 с. л. горчица
2-3 скилидки чесън
2-3 стръкчета пресен копър
 

Начин на приготвяне:
1
Сваряваме картофите и ги намачкваме наедро.
2
Прибавяме яйцето и всички подбравки и разбъркваме.
3
Добаваме натрошеното сирене и настъргания кашкавал и омесваме отново.
4
Оформяме средно големи кюфтенца и ги поставяме в съд. Покриваме съда с фолио и го оставяме в хладилник, за да стегнат кюфтетата.
5
Приготвяме соса като разбъркваме киселото мляко с майонезата, горчицата, намачкания чесън и ситно нарязания копър. Оставяме соса в хладилник, за да се охлади.

6
Овалваме кюфтетата в брашно и ги пържим в силно загрято олио, до златисто. Слагаме готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

7
Поднасяме кюфтетата охладени, със соса в отделна купичка.


Съвети:
Колкото по-дълго кюфтетата престоят в хладилника, толкова по-малка е вероятността да се разпаднат при пърженето и да се запазят цели.

При приготвяне на сместа за кюфтетата не мачкайте, за да не стане сместа като пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта