Гъби по бургундски

Дата: 09.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг микс от пресни гъби
5 г сушени манатарки
2 моркова
300 г перлени лукчета (замразени)
1 глава лук
1/2 връзка мащерка
3 скилидки чесън
400 мл червено вино „Пино ноар“
500 мл зеленчуков бульон
70 мл зехтин
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъби по бургундскиПресните гъби се почистват и се режат наедро.
2
Гъби по бургундски 2Запържват се на няколко пъти в 50 мл зехтин, докато станат златисти.
3
Гъби по бургундски 3Лукът се нарязва на ивички и се запържва в друг съд, в останалия зехтин, заедно с нарязаните на кубчета моркови.
4
Гъби по бургундски 4Добавят се перлените лукчета, предварително размразени на стайна температура, смачканите и обелени скилидки чесън и клонките мащерката.
5
Гъби по бургундски 5Сипва се доматеният концентрат, оставя се минута–две да се запържи, налива се бульонът и се готви 15 минути на слаб огън.
6
Гъби по бургундски 6Налива се виното.
7
Гъби по бургундски 7Прибавят се запържените гъби и сушените манатарки, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на слаб огън 20–30 минути.
8
Гъби по бургундски 8Уплътнява се с разтвореното в студена вода брашно, готви се 5 минути и се дърпа от огъня.
9
Гъби по бургундски 9Яхнията се сервира с гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Замених перлените лукчета с 2-3 глави нормален лук, нарязан с размера на перлените лукчета. Ястието мина в графа \"може да бъде повтаряно\". :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта