Парижки ньоки

Поднесени с ароматен гъбен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
50 г сирене „Грана падано“
2 скилидки чесън
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г кафяви печурки
10 скилидки чесън
1 морков
60 г печени бадеми
50 г сирене „Грана падано“
60 мл зехтин „Екстра върджин“
20 г краве масло
2 с. л. лимонов сок



Начин на приготвяне:
1
Парижки ньоки
В дълбок тиган се наливат 200 мл вода.
2
Парижки ньоки 2
Прибавя се маслото и съдът се оставя на умерен огън.
3
Парижки ньоки 3
Щом сместа кипне, се сипва брашното и се бърка, докато започне да се отлепва от стените на съда.
4
Парижки ньоки 4
Тестото се прехвърля в кухненска машина и се разбива до хомогенизиране, като едно по едно се добавят яйцата.
5
Парижки ньоки 5
Овкусява се с настърганото сирене, горчицата, смачкания на паста чесън и босилека.
6
Парижки ньоки 6
Прехвърля се в пош и се оставя да се охлади.
7
Парижки ньоки 7
С помощта на поша се оформят парченца от тестото, като се режат през 1–2 см и се пускат в кипяща подсолена вода.

8
Парижки ньоки 8
Ньоките се варят 2–3 минути и се изваждат.
9
Парижки ньоки 9
Морковът се бели, настъргва се наситно и се запържва в маслото.
10
Парижки ньоки 10
Добавят се почистените и нарязани на кубчета гъби и се оставят да се запържат.
11
Парижки ньоки 11
Бадемите, настърганото сирене и скилидките чесън се пасират със зехтина и сока от лимон.
12
Парижки ньоки 12
Сместа се сипва при гъбите.
13
Парижки ньоки 13
Добавят се и отцедените ньоки.
14
Парижки ньоки 14
Ястието се овкусява със сол и черен пипер, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2020
:))))) толкова бяха вкусни....
4.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2017
Много интересен вкус. Заслужава си да се опита!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2016
Само формата не ми се получи, но вкуса е уникален
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
вкусно*
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
Изглежда вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: