Гратен от целина и картофи

Подходящ и за основно, и за гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 картофа
1 глава целина
2 стръка праз
200 г краве сирене
100 мл прясно мляко
100 мл зеленучков бульон
30 г краве масло (+ за намазване)
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гратен от целина и картофи
Целината и картофите се обелват и се нарязват на тънки парчета с помощта на специално ренде (мандолина).
2
Гратен от целина и картофи 2
Празът се наситнява и се запържва в маслото.
3
Гратен от целина и картофи 3
Добавят се картофите, целината, млякото и бульонът. Зеленчуците се готвят на умерен огън, като се разбъркват периодично, докато омекнат.
4
Гратен от целина и картофи 4
Овкусяват се с мащерка, наситнен чесън, сол и черен пипер.
5
Гратен от целина и картофи 5
Добавя се натрошеното сирене. Разбърква се и сместа се прехвърля в тава, намазана с масло.
6
Гратен от целина и картофи 6
Гратенът се пече 40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
7
Гратен от целина и картофи 7
Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2016
бих ви предложил да добавите и грах. много добре се вписа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: