Омлетен кейк по провансалски

Дата: 29.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 яйца (размер Л)
140 мл прясно мляко
2 малки тиквички
6 печени червени чушки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
100 мл зехтин „Помаче“
сол и черен пипер на вкус
за пълнежа:
300 г крем сирене
200 г краве сирене
3 с. л. заквасена сметана
1/2 връзка босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Омлетен кейк по провансалскиТиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.

2
Омлетен кейк по провансалски 2В същият съд, заедно с 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се закратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.

3
Омлетен кейк по провансалски 3Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.

4
Омлетен кейк по провансалски 4От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.

5
Омлетен кейк по провансалски 5Кравето сирене се намачква с вилица и се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек.

6
Омлетен кейк по провансалски 6На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа, следва омлет с тиквички, плънка и така докато се завърши с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.

7
Омлетен кейк по провансалски 7Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (49)
49.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2021
Страхотен!
48.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2020
Стана страхотен, изяде се още топъл за нула време!
47.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2019
Вкусно
46.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2017
И на мен ми се накъсаха половината омлети. Към омлетите с тиквичка сложих риган. Страхотен!
45.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Ммммного вкусно. Сготвих го за вечеря, нямаше време за охлаждане, но и топъл е много добър!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


krassi_91 се регистрира в сайта.
white7 коментира рецептата Руло с кафе и шоколад
Silvia Simenova се регистрира в сайта.
Mihaela Georgieva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Хриси сготви Мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта