„Ризото“ от булгур с домати

Дата: 16.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г едър булгур (с варене)
400 г червени домати (консервен сорт)
4 скилидки чесън
800 мл прясно мляко
50 г краве масло
40 мл зехтин
250 г овче сирене
3 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. захар
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
босилек за поръсване
зехтин „Екстра върджин“ за аромат
 

Начин на приготвяне:
1
„Ризото“ от булгур с доматиЧесънът се нарязва наситно и се запържва на слаб огън в сгорещения зехтин. Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се, поръсва се червеният пипер и веднага се прибавя малка част от доматите, настъргани без люспата.

2
„Ризото“ от булгур с домати 2Сипва се булгурът и се запържва леко. Добавят се останалите домати.

3
„Ризото“ от булгур с домати 3Постепенно се налива горещото мляко, при непрекъснато бъркане. Овкусява се със захарта, сол и черен пипер. Готви се като се бърка непрекъснато, докато булгурът набъбне и стане готов.

4
„Ризото“ от булгур с домати 4Ястието се отстранява от котлона, към него се слагат половината от натрошеното сирене, маслото, разбърква се, прибавя се нарязаният наситно босилек и пак се разбърква.

5
„Ризото“ от булгур с домати 5Готовото ризото се поднася с останалото сирене, босилек и по желание за маслинов аромат се капва зехтин „Екстра върджин“.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта