„Ризото“ от булгур с домати

Поднасяме го с овче сирене и пресен босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г едър булгур (с варене)
400 г червени домати (консервен сорт)
4 скилидки чесън
800 мл прясно мляко
50 г краве масло
40 мл зехтин
250 г овче сирене
3 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. захар
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
босилек за поръсване
зехтин „Екстра върджин“ за аромат


Начин на приготвяне:
1
„Ризото“ от булгур с домати
Чесънът се нарязва наситно и се запържва на слаб огън в сгорещения зехтин. Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се, поръсва се червеният пипер и веднага се прибавя малка част от доматите, настъргани без люспата.

2
„Ризото“ от булгур с домати 2
Сипва се булгурът и се запържва леко. Добавят се останалите домати.

3
„Ризото“ от булгур с домати 3
Постепенно се налива горещото мляко, при непрекъснато бъркане. Овкусява се със захарта, сол и черен пипер. Готви се като се бърка непрекъснато, докато булгурът набъбне и стане готов.

4
„Ризото“ от булгур с домати 4
Ястието се отстранява от котлона, към него се слагат половината от натрошеното сирене, маслото, разбърква се, прибавя се нарязаният наситно босилек и пак се разбърква.

5
„Ризото“ от булгур с домати 5
Готовото ризото се поднася с останалото сирене, босилек и по желание за маслинов аромат се капва зехтин „Екстра върджин“.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: