Клафути с чушки и овчи кашкавал

Дата: 04.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг червени чушки
4 яйца
250 мл прясно мляко
6 с. л. брашно
150 г овчи кашкавал
4 с. л. зехтин
2 с. л. светъл балсамов оцет
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 щипки суха мащерка
2 щипки сух естрагон
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Клафути с чушки и овчи кашкавал
Чушките се почистват и се нарязват на ивици.

 


2
Клафути с чушки и овчи кашкавал 2
Яйцата се разбиват, налива се прясното мляко, прибавя се брашното и отново се разбива. Овкусява се със сол, черен пипер и  естрагона.

 


3
Клафути с чушки и овчи кашкавал 3
Чушките се пържат на два пъти в по две супени лъжици зехтин. Прибавят се наситнените чесън и магданоз, мащерката и оцета.

 


4
Клафути с чушки и овчи кашкавал 4
Разпределят се в тава за печене. Отгоре се налива тестото и се поръсва настърганият кашкавал. Пече се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Мисля, че е много добро рещение за леко лятно ястие. Допадна ми много!
5.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2013
Много вкусно се получи. Аз добавих сирене освен кашкавала. Стана страхотно, аз го сервирах като предястие.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Стана страхотно!Всички вкъщи си облизаха пръстите
3.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2013
Тавата е с диаметър 24 см. Успех с рецептата :)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2013
с какъв диаметър да е тавата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта