Огретен с кашкавал и шарена сол

Бързо, лесно и безмесно
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
3 скилидки чесън
300 г кашкавал
4 яйца
1 с. л. шарена сол
50 г краве масло
2 с. л. олио
400 мл пилешки бульон
200 г заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Огретен с кашкавал и шарена сол
Картофите се обелват и се нарязват на шайби. Може да се настържат и с ренде.
2
Огретен с кашкавал и шарена сол  2
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът наситно и се запържват в загрятите масло и олио.
3
Огретен с кашкавал и шарена сол  3
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се чукват яйцата. Разбърква се. Щом лукът започне да се карамелизира се сипват картофите. Оставят се на огъня за 3–4 минути и се наливат бульонът и сметаната.
4
Огретен с кашкавал и шарена сол  4
Съдът се оставя на огъня, докато течността изври – около 10-15 минути. Овкусява се с шарената сол.
5
Огретен с кашкавал и шарена сол  5
Картофите се пресипват в тава и отгоре се разпределя сместа с яйцата. Пече се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2021
Наистина много успешна рецепта. Супер вкусно! :)
26.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2020
Великолепен!!
25.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2019
Аз добавих една настъргана тиквичка. Стана страхотно!
24.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2019
Страхотен огретен!
23.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2019
Страхотна рецепта, приготвих я с домашен пилешки бульон и добавих по-малко шарена сол от посочената в рецептата, прясна мащерка, копър, черен пипер и морска сол. Получи се много вкусен огретен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: