Огретен с кашкавал и шарена сол

Дата: 12.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
3 скилидки чесън
300 г кашкавал
4 яйца
1 с. л. шарена сол
50 г краве масло
2 с. л. олио
400 мл пилешки бульон
200 г заквасена сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен с кашкавал и шарена сол Картофите се обелват и се нарязват на шайби. Може да се настържат и с ренде.
2
Огретен с кашкавал и шарена сол  2Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът наситно и се запържват в загрятите масло и олио.
3
Огретен с кашкавал и шарена сол  3Кашкавалът се настъргва в купа и към него се чукват яйцата. Разбърква се. Щом лукът започне да се карамелизира се сипват картофите. Оставят се на огъня за 3–4 минути и се наливат бульонът и сметаната.
4
Огретен с кашкавал и шарена сол  4Съдът се оставя на огъня, докато течността изври – около 10-15 минути. Овкусява се с шарената сол.
5
Огретен с кашкавал и шарена сол  5Картофите се пресипват в тава и отгоре се разпределя сместа с яйцата. Пече се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2020
Великолепен!!
25.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2019
Аз добавих една настъргана тиквичка. Стана страхотно!
24.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2019
Страхотен огретен!
23.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2019
Страхотна рецепта, приготвих я с домашен пилешки бульон и добавих по-малко шарена сол от посочената в рецептата, прясна мащерка, копър, черен пипер и морска сол. Получи се много вкусен огретен!
22.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2017
Страхотен огретен!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта