Фритата с картофи и праз

Или казано по друг начин - омлет по италиански
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г картофи
2 стръка праз
8 яйца
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
200 г сирене
150 г кашкавал
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за студения сос:
4 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
60 мл зехтин
1/2 ч. л. захар
30 мл балсамов оцет
160 г рукола за гарниране
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с картофи и праз
Картофите се сваряват без да се белят. Нарязаният на шайби праз се запържва за 10 минути в тиган с нагорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
2
Фритата с картофи и праз 2
Яйцата се разбиват със сол, черен пипер, чубрицата и червения пипер.
3
Фритата с картофи и праз 3
Прибавя се настърганото сирене и яйчената смес се сипва в тигана при праза. Разбърква се внимателно.
4
Фритата с картофи и праз 4
Отгоре се слагат обелените и нарязани на кубчета картофи. Посолява се и се оставя на котлона на слаб огън за 2-3 минути, докато от долната страна се запече.
5
Фритата с картофи и праз 5
Поръсва се с настърган кашкавал и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 20 минути. След това се оставя за 5 минути да се охлади.
6
Фритата с картофи и праз 6
През това време се приготвя сосът. В купа се смесват нарязаните лук и магданоз, оцетът, черен пипер, захар, сол, зехтинът и всичко се пасира.
7
Фритата с картофи и праз 7
Фритатата се нарязва и се сервира с така приготвения студен сос и листенца рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Много вкусно и подходяща за бързо приговяне след работа.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
фритатата е страхотна сама по себе си,но когато се добави и соса вкусът се променя и става още по-хубав!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2013
Лесно и вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Ястието много ми хареса.Аз обаче заместих соса с млечен.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Страхотна рецепта. Попадна директно към любимите ястия, които ще се готвят отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: