Орехов кейк „Батенберг“

Дата: 10.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
180 г краве масло (меко)
180 г кафява захар „Демерара”
180 г брашно
1 пакетче бакпулвер
3 яйца
60 г орехи
1 ванилия
1 с. л. инстантно кафе
1 ч. л. какао
за крема:
150 г краве масло
220 г пудра захар
1 с. л. инстантно кафе
1 ванилия
3 с. л. ликьор амарето
за гарниране:
цели орехови ядки

Начин на приготвяне:
1
Орехов кейк „Батенберг“Блатът се приготвя като захарта и маслото се разбиват.
2
Орехов кейк „Батенберг“ 2Към тях се добавят смлените орехи.
3
Орехов кейк „Батенберг“ 3Едно по едно, при непрекъснато разбиване, се сипват яйцата.
4
Орехов кейк „Батенберг“ 4Към сместа се добавят брашното, ванилията и бакпулверът.
5
Орехов кейк „Батенберг“ 5Тестото се разделя на две равни части. Към едната се слагат инстантното кафе и какаото.
6
Орехов кейк „Батенберг“ 6Правоъгълна тава се покрива с алуминиево фолио и пергаментова хартия, разделя се надве по дължина и в двете части се сипват оцветеното и неоцветеното тесто.
7
Орехов кейк „Батенберг“ 7Пече се в загрята фурна на 180 градуса до готовност – около 30 минути.
8
Орехов кейк „Батенберг“ 8Кремът се приготвя като маслото се разбива със захарта, прибавят се разтвореното в малко амарето кафе и ванилията.
9
Орехов кейк „Батенберг“ 9Блатовете се режат надве по дължина и светъл и тъмен блат се слепват с част от крема.
10
Орехов кейк „Батенберг“ 10Мажат се с крем и отгоре, шахматно върху тях се поставят светъл и тъмен блат.
11
Орехов кейк „Батенберг“ 11Сладкишът се намазва от всички страни с масления крем и се оставя за 30 минути в хладилник.
12
Орехов кейк „Батенберг“ 12Украсява се с цели орехови ядки.
13
Орехов кейк „Батенберг“ 13Нарязва се на парчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2015
Много ефектен сладкиш, но при мен се получи малко сух.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Много красив и интересен десерт. При мен не се получи много добре кремът. Препоръчвам повече бъркане, иначе рудрата захат хруска :( Иначе е много вкусен и ефектен на вид.
4.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2014
Прекрасен сладкиш :))))
3.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
много елегантен десерт
2.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2014
Изглежда невероятнооо..скоро ще я направя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта