Пържени ябълки

Дата: 13.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ябълки
3 яйца
90 г брашно
2 щипки сол
1 с. л. олио
1 ч. л. ром
100 мл светла бира
50 г пудра захар
1 ч. л. канела
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени ябълкиКъм брашното се добавя щипка сол и се налива бирата, като се разбърква с телена бъркалка.
2
Пържени ябълки 2Слагат се едно яйце, ромът и 1 с. л. олио и се разбърква до получаването на тесто, малко по-гъсто от това за палачинки. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
3
Пържени ябълки 3Белтъците от 2 яйца се разбиват на сняг с щипка сол и внимателно се прибавят към тестото. Разбърква се.
4
Пържени ябълки 4Ябълките се обелват.
5
Пържени ябълки 5Избушват се.
6
Пържени ябълки 6Нарязват се на шайби.
7
Пържени ябълки 7Овалват се в тестото.
8
Пържени ябълки 8Пържат се на маслена баня.
9
Пържени ябълки 9Отцеждат се върху решетка.
10
Пържени ябълки 10Поръсват се с пудрата захар, смесена с канелата.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Много са вкусни дори и студени! Чудна рецепта! Благодаря Ви! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Вкусни, но малко мазнички. Най-много време ми отне приготвянето на пастата. Останалата част от нея използвах за паниране на пилешки бонфиленца.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Много ми хареса, че ябълките си остават почти хрупкави. (Не си падам по печените ябълки, точно защото стават на пюре) Браво за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта